Lunch tadi p menapau nasi ayam. Masa nak bayar tu dengar cashier tu cakap 6 ringgit. Saya tanya balik, berapa, 6 ringgit? Mahal la rasanya. Dulu rasanya makan macam rm 4.80 saja pun. Nak jalan ke kedai belakang tu jauh la sikit, dah la tak larat.
Dah balik office, campur sup, makan rasa masin. Dalam plastik lagi 1 tengok ada sambal cili tu saja, ingatkan dia lupa nak letak kicap sekali. Rupa2nya bukan dia lupa nak letak kicap tapi kicap tu dia tuang kat bawah nasi. Apa motif dia buat macam tu, ke memang style macamtu? Pelik la.
Rm6 tapi rasa lebih kurang saja dengan nasi ayam yang kat kedai area rumah tu, rm4. Apa yang menyebabkan nasi dia mahal sangat? Sebab dia dah famous ke, sebab dah penah masuk dalam program jalan2 cari makan? sebab tu ke?
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.