Kepada sape2 yang berminat untuk order triffle as doorgift untuk kenduri kendara ke jamuan ke open house ke atau apa2 majlis, boleh la contact saya for the details ;)
resepi triffle
- kek gulung
- 1 tin susu cair
- 1 tin air (guna tin susu cair tu)
- 4 sudu besar tepung kastard (bancuh dengan sedikit air)
- 5 sudu besar gula
- 1 tin fruit coctail (asingkan air dan buah)
- 1 paket agar- agar (saya guna kristal jelly nona)
Lapisan pertama
- potong kek gulung dan susun dalam bekas (kal
au nak nampak cantik, guna bekas kaca @ plastik yang cerah)
- tuangkan sedikit air fruit coctail ke atas kek (utk melembabkan kek) tapi jangan terlalu banyak
Lapisan ke2
- Panaskan susu, air,kastad yang telah dibancuh dengan sedikit air dan gula
- Kacau sampai sos kastad jadi agak pekat
- tuangkan ke atas kek dalam lapisan pertama
lapisan ke3
- Masukan fruit coctail tadi ke atas lapisan ke 2
Lapisan ke4
- masak agar2 dengan mengikut arahan di belakang kotak tersebut
- tuangkan atas lapisan ke3
Sejukan dalam peti ais. Lagi best kalau makan dengan vanilla ice cream @ whipped cream.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.