Monday, November 8, 2010

Triffle

Kepada sape2 yang berminat untuk order triffle as doorgift untuk kenduri kendara ke jamuan ke open house ke atau apa2 majlis, boleh la contact saya for the details ;)

resepi triffle

- kek gulung
- 1 tin susu cair
- 1 tin air (guna tin susu cair tu)
- 4 sudu besar tepung kastard (bancuh dengan sedikit air)
- 5 sudu besar gula
- 1 tin fruit coctail (asingkan air dan buah)
- 1 paket agar- agar (saya guna kristal jelly nona)

Lapisan pertama
- potong kek gulung dan susun dalam bekas (kal
au nak nampak cantik, guna bekas kaca @ plastik yang cerah)
- tuangkan sedikit air fruit coctail ke atas kek (utk melembabkan kek) tapi jangan terlalu banyak

Lapisan ke2
- Panaskan susu, air,kastad yang telah dibancuh dengan sedikit air dan gula
- Kacau sampai sos kastad jadi agak pekat
- tuangkan ke atas kek dalam lapisan pertama
lapisan ke3
- Masukan fruit coctail tadi ke atas lapisan ke 2
Lapisan ke4
- masak agar2 dengan mengikut arahan di belakang kotak tersebut
- tuangkan atas lapisan ke3
Sejukan dalam peti ais. Lagi best kalau makan dengan vanilla ice cream @ whipped cream.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.