Pernah dengar tak nama bihun goreng Puchong?Mesti la tak pernah kan. Nama asalnya bihun goreng Singapore tapi sebab masaknya di Puchong, so saja2 la nak tukar nama jadi bihun goreng Puchong. Suka2 hati saja kan. Simple saja bihun goreng ni, macam bihun darurat la ;). Main campak2 apa yang ada saja
Bahan-bahan
Bihun (di celur)
Carrot, kubis, kacang panajng (di cincang halus)
Bawang merah, bawang putih, lada hitam (di tumbuk)
Ayam (dipotong kecil2)
Telur
Minyak untuk menumis
Garam sesedap rasa
Cara-cara
1. Panaskan minyak dan masuakan bawang dan lada hitam yang telah ditumbuk tadi
2. Masukan ayam dan kacau sekejap
3. Masukan sayur2 dan pecahkan telur, kacau lagi
5. Masukan bihun, garam dan kacau sehingga sebati
6. Kalau bihun keras sikit, boleh la masukan air sikt
Nanti jd nama Bihun Goreng Ipoh lak.. Hik3!!
ReplyDelete