Bahan-bahan
-1 cawan tepung gandum
-1 cawan air (agak2 la bancuh tu bagi cair tu boleh nak lenggang adunan dalam kuali, kalau terlbh cair pun xblh)
- garam secukup rasa
Cara-cara
- Bancuh tepung bersama air dan garam
- Ambil sesenduk bancuhan dah tuang atas kuali yang leper
- Lenggang2 kan sikit kuali tu bagi tepung tu rata dan jadi nipis
* kalau kuali yang biasa tu kena la letak minyak / butter sikit sblm ltk adunan sebab takut nanti melekat kat kuali. Jangan letak banyak2, cukup utk nak ratakan adunan sj k
* kalau nak sedap lagi letak kelapa parut sikit
ha..ha...aku dah lama tak dengar nama peknga nih....teringin lak nak makan
ReplyDeletehehe..buat la wei.aku slalu buat.tp ni hg xyh letak knorr pasti sedap no wei
ReplyDeletefieza suka peknga kelapa parut...letak kelapa byk2 kasik manis2..sedap nyaa...alorr rasa cm ngidam pulak...huhuu
ReplyDeletesedap klu ltk nyoq.letak pisang pun manis.tp suka yg ori.hehe...buat2..pakat2 balik buat.lps tu buat gulai ikn temenung pekat2 skit,cicah.sedap2
ReplyDelete