Tuesday, April 19, 2011

BUtter Prawn


1st time buat tak bertali pun tapi jadi macam scramble egg pulak. hehe.. tapi tak pe yang penting asben cakap sedapla.

Bahan-bahan

udang
3 sudu besar butter (bergantung pada brp byk udang la ye)
daun kari
1/4 cawan susu cair
1 sudu besar rempah kari
2 ulas bawang putih dicincang
3 biji kuning telur
garam
gula

Cara-cara

1. Panaskan butter dalam kuali kemudian goreng udang hingga separuh masak dan ketepikan
2. Dalam kuali yang sama tumiskan bawang putih
4. Masukan udang, daun kari, serbuk kari dan telur sambil mengacau tanpa henti.
5. Masukan garam dan gula sesedap rasa

Tips:
Ada terjumpa kat internet katanya kalau nak bagi telur tu bertali, buat guna garfu. Ada juga yang masukan telur tu dalam acuan roti jala. lagi 1 ada yang cakap telur tu tak boelh goreng dalam minyak yang sedikit. Ada yang goreng telur tu asing2 kemudian campur sekali dengan udang....

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.