Sunday, May 20, 2012

Tomyam

Hari tu masak tomyam. Dah lama sangat tak masak tomyam. Tak payah la saya letak resepi tomyam ye sebab tomyam la yang paling senang nak masak, campak2 je dalam periuk. Tapi jangan la campak kuat2, nanti kuah tomyam masuk mata pedih lak ;)

Dari dulu2 lagi kalau masak tomyam saya guna perencah tomyam adabi. Tapi masa p kedai tu tengok ada perencah tomyam maggi, beli la jugak. Tapi beli yang adabi jugak. Mula2 try letak perencah maggi tu, saya rasa macam tak kena dengan tekak lak. Sebab macam rasa udang banyak sangat. Tak tau la kalau perasaan saya saja, wal hal dalam tomyam tu cuma sotong dgn ayam saja. Terus tambah perencah adabi lak. Campur 2 jenis perencah. Nasib baik ok
 Petang Khamis tu buat lagi atas permintaan encik asben nak makan bihun tomyam

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.