mee (rendam dulu untuk buang rasa kapur2 tu, lepas tu tos)
ayam
udang
sotong
2 biji telur
sawi
1 bj tomato
4 sudu besar cili kisar *
2 sudu besar sos tiram *
3 sudu besar kicap *
2 sudu besar sos cili *
2 ulas bawang merah (tumbok)
1 ulas bawang putih (tumbok)
air secukupnya
garam sesedap rasa
Hiasan
Daun bawang
Bawang goreng (buat sendiri je)
Telur dadar
Cili merah
Cara-cara
1. Tumiskan bawang
2. Bahan bertanda * disatukan untuk dijadikan pes
3. Masukan pes ke dalam kuali dan biarkan sekejap
4. Masukan ayam, sotong dan udang sehingga mendidih
5. Masukan batang sawi dan sedikit air
6. Pecahkan telur dan jangan dihancurkan terus, tunggu hingga agak masak sebelum dihancurkan
7. Masukan mee, gaul sebati
8. Masukan daun sawi , tomato dan garam secukup rasa
9. Hidangkan bersama dengan bahan2 hiasan ;)
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.